Beter Voor Dordt, ook beter voor u!

BETER VOOR DORDT wenst u mooie kerstdagen en in alle opzichten een fantastisch 2017!
Met de kortste dag van het jaar inmiddels weer achter ons, maken de Dordtenaren zich op voor de kerstdagen en de viering van oud en nieuw.

BETER VOOR DORDT kijkt terug op een jaar met bruisende evenementen zoals Dordt in Stoom en recent een fantastisch mooie Kerstmarkt. Ook werd Dordrecht beloond met een mooie score in de top 10 als aantrekkelijke stad met mooie voorzieningen voor de inwoners. Steeds vaker komen er mooie initiatieven van de grond vanuit de bewoners, die worden gerealiseerd door Dordtenaren zelf, een ontwikkeling die past bij deze tijd met mooie resultaten zoals het nieuwe Vrieseplein en bijvoorbeeld het burgerinitiatief Leefwerf de Biesbosch op de Stadswerven.
Er zijn zorgen op het gebied van gezondheid en veiligheid door ernstige incidenten bij Du Pont/Chemours. En het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor heeft ook onze volle aandacht. Ook het feit dat Dordrecht geen volwaardige Intercitystatus meer heeft is niet goed voor de stad.

Kijkend naar 2017, staan er in ieder geval weer een aantal mooie evenementen in de steigers waarbij ook grote artiesten naar onze stad komen. De Oranjelaan en de Merwedestraat worden grondig aangepakt en er wordt hard gebouwd in de Stadswerven. We kijken uit naar de defi nitieve plannen voor een hotel aan het Vrieseplein en de plannen van FC Dordrecht voor de renovatie van hun stadion. Als fractie blijven we bovenop het dossier Jeugd zitten want onze kwetsbare jonge Dordtenaren horen niet op een wachtlijst.

Verder in onze nieuwsbrief:

  • FIETSVEILIGHEID GROENE ZOOM
  • STREEP DOOR BEBOUWING VAN DE POLDER!
  • Zwembad De Dubbel blijft bestaan!
Lees: BVD nieuwsbrief december 2016 (pdf) >