Op 15 november 2016 heeft de gemeenteraad Dordrecht ons initiatiefvoorstel: Lastenvermindering met oog voor veiligheid unaniem vastgesteld. Beter Voor Dordt is verheugd met deze beslissing. Ons initiatiefvoorstel maakt het mogelijk dat een grotere groep evenementenorganisatoren, sport-, muziekverenigingen, kerken en horecaondernemers met een drank- en horecavergunning, geen vergunningen meer aan hoeven te vragen voor hun evenementen en horeca-activiteiten. Ook zorgt dit voorstel ervoor dat horecaondernemers minder tijd en geld kwijt zijn aan administratieve verplichtingen om hun horeca-exploitatievergunningen en kansspelautomaten-vergunningen actueel te houden.

De belangrijkste wijzigingen zetten wij hieronder voor u op een rijtje:

  1. Het maximum aantal bezoekers voor meldingplichtige evenementen is verhoogd naar 250. Dit betekent een verruiming van het aantal evenementen dat geen vergunning meer nodig heeft.
  2. Horecabedrijven, die een Drank- en Horecawetvergunning hebben, hoeven straks geen exploitatievergunning meer aan te vragen.
  3. Ook sportverenigingen, muziekverenigingen en kerkgebouwen worden vrijgesteld van de verplichting om een exploitatievergunning te hebben.
  4. Een horecaondernemer die zaken goed op orde heeft kan onder voorwaarden worden vrijgesteld van een aantal administratieve verplichtingen voor zijn exploitatievergunning.
  5. Horecaondernemers krijgen voortaan voor vijf jaar, in plaats van één jaar, een vergunning voor hun gokautomaten.

Namens de fractie Beter Voor Dordt.

Contactpersoon:
Willem Bronkhorst
e-mail
06-21 23 13 93