Beter Voor Dordt is verheugd dat de rechter in een tussentijdse uitspraak Chemours/DuPont aansprakelijk heeft gesteld voor PFAS uitstoot tussen 1984 en 1998. Chemours/DuPont is schadeplichtig, jammer dat Chemours vooralsnog nog niet hoeft te stoppen met productie. 

Beter Voor Dordt kijkt met vertrouwen uit naar de definitieve uitspraak volgend jaar. Wij zullen er alles aan doen om Chemours op hun verantwoordelijkheid te blijven wijzen, namelijk dat over de gezondheid van mensen niet valt te onderhandelen en de  Dordtenaren niet het slachtoffer hoeven te worden van de hebzucht van een bedrijf dat geen oog heeft voor hun omgeving!

Wel voorziet Beter Voor Dordt dat dit een lang proces wordt omdat partijen daarna in hoger beroep kunnen gaan. Ook is Beter Voor Dordt ervan overtuigd dat Chemours/DuPont schuldig wordt bevonden over de uitstoot in de periode 1998 tot 2012. Hoewel PFAS stoffen niet afbreken in de natuur wordt dit materiaal ook voor medische instrumenten zoals katheters gebruikt, hier moet wel een goed alternatief voor gevonden worden. Op gemeentelijk niveau heeft Dordrecht geen zeggingschap over Chemours maar Beter Voor Dordt verwacht wel dat het college Dordtse bewoners zal blijven adviseren in hoe om te gaan met aanklachten tegen Chemours.

Beter voor Dordt, 27 september 2023