Beter Voor Dordt is enorm Pride dat we in onze stad al 10 jaar met een fantastisch georganiseerde en feestelijke dag stilstaan bij het feit dat iedereen er in Dordrecht er gewoon bij hoort en altijd zichzelf en veilig moet kunnen zijn.


Allereerst enorm veel complimenten en waardering voor iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Er is in onze stad gelukkig al vele jaren extra aandacht voor de LHBTQIA+ gemeenschap en ook de komende jaren blijft dit hard nodig.


Als voorvechter van extra aandacht voor inclusiviteit zijn diverse fractieleden natuurlijk de stad ingegaan en waren we ook vertegenwoordigd bij de Pride Walk


Een aantal ondernemers liet ook duidelijk zien dat ze de LHBTQIA+ steunen maar het viel Beter Voor Dordt op dat er maar weinig winkels waren waar de Regenboogvlag wapperde die ze gewoon gratis aangeboden hadden gekregen. Ook jammer dat op de waterbussen geen regenboogvlag wapperde, hulde aan de schippers die in eerste instantie wel de regenboogvlag hebben gehesen maar jammer dat de directie dit niet toestond onder druk van christelijke politieke partijen.


Een gemiste kans!
Wat ons betreft wappert de Regenboogvlag volgend jaar bij veel meer ondernemers, op de waterbus en ook bij inwoners om een nog steviger statement te maken en te laten zien dat we in Dordrecht inclusief zijn!