fbpx

FRACTIE & WETHOUDERS:

David Schalken-den Hartog

fractievoorzitter

Tel (078) 61 49 811
E-mail

Meer over David Schalken-den Hartog ...

Raadslid sinds 2002

Over mijzelf

Ik ben David Schalken-den Hartog, geboren in 1970 in Dordrecht en daarmee een echte Schapenkop. Samen met mijn partner Gerard hebben we 5 kinderen waarvan er 4 thuis wonen. Ik zit sinds 2002 in de Gemeenteraad en in 2005 hebben Piet Sleeking, Leny Kuhlemeier en ik Beter Voor Dordt opgericht.

Ik ben ondernemer en heb tot enkele jaren geleden een eigen Drogisterij gehad. Vanwege de intensieve zorg voor onze kinderen en de energie die in het politieke werk gaat zitten was dit niet langer te combineren. Ik heb het grootste deel van mijn leven met heel veel plezier in Het Reeland gewoond maar ben in 2021 verhuisd naar het historische centrum .

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt

Beter Voor Dordt is een partij naar mijn hart omdat we er voor iedereen zijn. Jong en oud, man, vrouw, landelijk links of rechts georiënteerd, wij zijn er voor ALLE Dordtenaren.

Wat onze partij sterk maakt is het feit dat u ons overal tegenkomt, wij zitten in de haarvaten van onze stad.

Wat wil ik bereiken

Ik zet me graag in voor de belangen van iedereen die dat niet zo makkelijk zelf zal doen. Ik ben geïnteresseerd in bijna alles wat in onze stad georganiseerd wordt. Of het nu Koningsdag, Dordt in Stoom, de Kerstmarkt of een bijeenkomst in een kerk is, ik kom graag kijken en/of een actieve bijdrage leveren. Ik kan genieten en trots zijn op alles wat Dordtenaren met zorg en enthousiasme doen in en voor de Dordtenaren en de vele bezoekers.

Sinds 2010 ben ik fractievoorzitter van de fractie en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

 

Jacques Katif

Raadslid  

E-mail

 

Meer over Jacques Katif...

Mijn naam is Jacques Katif, getrouwd met een echte Schapenkop en daardoor al bijna 30 jaar woonachtig in het prachtige Dordrecht.

Ik heb mij kandidaat gesteld als raadslid voor Beter voor Dordt, omdat ik voelde, wanneer ik in de stad liep, Dordts nieuws las of sprak met Dordtenaren, dat ik iets voor de stad wilde betekenen. Ik heb in het verleden voor een landelijke partij in de Dordtse gemeenteraad gezeten, maar realiseerde me dat vooruitgang op lokaal niveau ook ingezet moet worden door een lokale partij.

De keuze voor Beter voor Dordt was simpel, omdat deze partij de afgelopen jaren heel veel goede dingen heeft gedaan voor de stad. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan het openhouden van de polders en het binnenhalen van grote evenementen als het WK Shorttrack. Een partij met een puur lokaal perspectief, zonder de ‘schaduw’ van een landelijke partij. Ik vind dat je lokale problemen, ook lokaal moet oplossen.”

Als bestuurskundige, met ervaring in zowel politieke- als bestuurlijke functies, voel ik dat de tijd rijp is, om mij opnieuw in te gaan zetten voor mijn stad. In de periode tussen mijn vorige raadslidmaatschap en nu, heb ik een succesvol bedrijf weten op te richten. Onder meer deze ervaring, als Dordtse ondernemer, denk ik op een positieve manier te kunnen gebruiken, waar het gaat om het vertegenwoordigen van belangen van alle inwoners van onze stad.

Ik kijk ernaar uit om met mijn enthousiaste partijgenoten, te zorgen voor een frisse wind in de Dordtse raad. Het lijkt mij geweldig om samen Beter voor Dordt weer als grootste en vernieuwende lokale partij op de Dordtse kaart te zetten.

Jan-Willem Wringer

Raadslid 

E-mail

 

Meer over Jan-Willem Wringer...

Hallo beste Dordtenaren, hierbij stelt deze schapenkop zich even voor. Jan-Willem Wringer is de naam, entrepreneur, gek op technologie, reizen en leuke dingen doen en helemaal verknocht aan de mooiste stad van het land, Dordrecht. Ik ben Dordtoloog en woon in de binnenstad maar ben opgegroeid in Oud-Krispijn. Heb op de middelbare school gezeten in Dubbeldam voordat ik ging studeren in Breda. Wereldwijs ben ik ook een beetje, heb een aantal jaren in Amsterdam, Amerika en Schotland gewoond maar uiteindelijk toch weer teruggekeerd naar ons mooie Dordrecht. Verder vrijwilliger bij het Dordtse Rode Kruis en het Sophia Kinderziekenhuis.

Sinds 2014 lid van de lokale politieke partij Beter Voor Dordt en sinds 2019 ben ik commissielid voor de partij met een specialisatie in de commissies Bestuur en Middelen, Grote Projecten en Audit. Mijn interesses gaan onder uit naar onderwijs, economie, binnenstad, ICT, toerisme en Smart City. De uitdagingen waar Dordrecht voor staat om te groeien in het aantal inwoners, de energietransitie, verduurzamen almede de stad naar een hoger sociaal-economisch plan tillen pak ik graag de komende jaren op met mijn Beter Voor Dordt collega’s. Het is een eer om onze inwoners te mogen vertegenwoordigen in Dordrecht en om een steentje bij te dragen aan de positieve ontwikkelingen van de stad.

Met vriendelijke groet, 

Jan-Willem Wringer

Ineke Jager

Commissielid

E-mail

 

Megan de Groot

Commissielid

E-mail

 

Meer over Megan de Groot...

Ik heb er veel zin in om als commissielid voor Beter Voor Dordt aan de slag te gaan! Ik ga als jonge Dordtenaar mijn best doen om de jongere generaties te vertegenwoordigen, zodat ook wij een stevigere stem krijgen in de lokale politiek. Ik ben al 2.5 jaar als fractie ondersteuner actief bij Beter Voor Dordt waardoor ik al wat politieke kennis heb meegekregen. Ik wil met een nieuwe, frisse blik kijken naar de verschillende onderwerpen in de stad. Als toekomstige student ga ik mijn best doen mijn studie te combineren met het commissiewerk en te luisteren naar de behoeften van de jonge Dordtenaren. Ik ben erg blij dat ik mij bij Beter Voor Dordt kan inzetten voor onze mooie stad!

Jop Stremler

Fractieondersteuner

E-mail

 

Meer over Jop Stremler...

Ik ben geïnteresseerd in de politiek en op school leer je weinig over de lokale politiek. De jongeren zijn een grote groep waarvan de stem niet gehoord wordt en daar moet verandering in komen vind ik.
Mij gaat het vooral om de Dordtse jongeren en de lokale politiek dus leek het mij het beste om bij een lokale partij te gaan die puur voor onze mooie stad gaat. Uit nieuwsgierigheid ben ik actief gaan meepraten en meedenken bij Beter Voor Dordt.
Ik heb er veel zin in om me bij Beter Voor Dordt als fractieondersteuner sterk te maken voor de Dordtse jongeren!

IN MEMORIAM:

Jens
van der Vorm

overleden 9 oktober 2010

 

Ad
van Wensen

overleden 27 april 2014

 

Ger
Hüsen

overleden 15 april 2019