fbpx

FRACTIE & WETHOUDERS:

David Schalken-den Hartog

fractievoorzitter

Tel (078) 61 49 811
E-mail

Meer over David Schalken-den Hartog ...

Raadslid sinds 2002

Over mijzelf

Ik ben David Schalken-den Hartog, geboren in 1970 in Dordrecht en daarmee een echte Schapenkop. Samen met mijn partner Gerard hebben we 5 kinderen waarvan er 4 thuis wonen. Ik zit sinds 2002 in de Gemeenteraad en in 2005 hebben Piet Sleeking, Leny Kuhlemeier en ik Beter Voor Dordt opgericht.

Ik ben ondernemer en heb tot enkele jaren geleden een eigen Drogisterij gehad. Vanwege de intensieve zorg voor onze kinderen en de energie die in het politieke werk gaat zitten was dit niet langer te combineren. Ik heb het grootste deel van mijn leven met heel veel plezier in Het Reeland gewoond maar ben in 2021 verhuisd naar het historische centrum .

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt

Beter Voor Dordt is een partij naar mijn hart omdat we er voor iedereen zijn. Jong en oud, man, vrouw, landelijk links of rechts georiënteerd, wij zijn er voor ALLE Dordtenaren.

Wat onze partij sterk maakt is het feit dat u ons overal tegenkomt, wij zitten in de haarvaten van onze stad.

Wat wil ik bereiken

Ik zet me graag in voor de belangen van iedereen die dat niet zo makkelijk zelf zal doen. Ik ben geïnteresseerd in bijna alles wat in onze stad georganiseerd wordt. Of het nu Koningsdag, Dordt in Stoom, de Kerstmarkt of een bijeenkomst in een kerk is, ik kom graag kijken en/of een actieve bijdrage leveren. Ik kan genieten en trots zijn op alles wat Dordtenaren met zorg en enthousiasme doen in en voor de Dordtenaren en de vele bezoekers.

Sinds 2010 ben ik fractievoorzitter van de fractie en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

 

Marco Stam

wethouder Sport,
Wonen en Openbare Ruimte

Tel 06 24 21 07 50
E-mail

Meer over Marco Stam...

Over mijzelf

Mijn naam is Marco Stam, getrouwd en vader van 2 kinderen. Geboren en getogen in het korte Kromhout in het centrum van Dordrecht. Inmiddels wonen wij al ruim 25 jaar wonen naar tevredenheid in de Stadspolders. Waarvan de laatste 12 jaar in de Oudelandshoek.

Ik ben de afgelopen 35 jaar werkzaam geweest als financieel ambtenaar. Waaronder ook binnen de gemeente Dordrecht.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt

Ruim 8 jaar geleden ben ik lid geworden van Beter voor Dordt. En sinds 2015 mag ik onze stad vertegenwoordigen als raadslid. Vanuit de ‘warme’ gevoelens voor onze stad heb ik bewust gekozen voor een lokale partij. Een partij die met zijn voeten in de klei staat. Dichterbij en directer kan het niet. Een realistisch bewustzijn voor onze prachtige stad en inwoners. De echte problematiek aanpakken en niet gehinderd worden door perikelen en voorkeuren vanuit de landelijke  partijen.

Wat wil ik bereiken

Binnen de fractie hou ik me voornamelijk bezig met de portefeuille Bestuur en Middelen. Dit houdt in dat we kritisch kijken hoe ‘het geld van Dordrecht’ wordt besteed en hoe we bestuurlijk opereren en samenwerkingen met diverse partijen aangaan. Het moet allemaal wel betaalbaar blijven is daarbij het motto en uitgangspunt.

Daarnaast ondersteun ik de collega’s in de andere portefeuilles met financiële adviezen. Tevens ben ik in deze periode lid en voorzitter van de auditcommissie. Een commissie die de raad adviseert op financieel gebied zoals begrotingen, jaarstukken en kadernota.

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t de Stadspolders ben ik bereikbaar op m.stam@betervoordordt.nl

Ik hoor u graag!

Claudia Simon – van Waardhuizen

Raadslid en vicevoorzitter

E-mail

Meer over Claudia Simon – van Waardhuizen...

Mijn naam is Claudia Simon-van Waardhuizen, 36 jaar, geboren en getogen in Dordrecht. Samen met mijn man en ons zoontje van 2 jaar oud wonen we met héél veel plezier op de Staart (Merwedepolder), en ik ben opgegroeid in Dubbeldam.

Ik heb een opleidingsachtergrond als gezondheidseconoom en epidemioloog. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als beleidsmaker in de zorg, momenteel bij apothekersorganisatie KNMP in Den Haag waar ik me voor een belangrijk deel bezighoud met de beschikbaarheid van geneesmiddelen alsook de impact van de coronacrisis op de geneesmiddelenvoorziening in Nederland.

Mijn drijfveer om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen is om op een actieve manier een bijdrage te leveren aan onze Dordtse samenleving.

Ik wil me onder meer sterk maken voor burgerparticipatie en ga ik graag in gesprek met inwoners, bedrijven en organisaties om te informeren wat zij ervaren en welke wensen, ideeën en argumenten zij hebben en op die manier ook (direct) mee kunnen praten over het gemeentebeleid. Daarnaast wil ik me graag inzetten op het gebied van de zorg. Ik vind dat iedereen de zorg en ondersteuning moet krijgen die men nodig heeft. Gelukkig gaat dit veelal goed, maar er zijn ook verbeterpunten. Uit eigen mantelzorgervaring weet ik dat in de praktijk vaak niet duidelijk is waar men terecht kan (en recht op heeft) met als gevolg dat men van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Ik wil deze punten onder de aandacht brengen en houden, met als doel dat niemand tussen wal en schip valt.

https://www.linkedin.com/in/cnvanwaardhuizen/

https://twitter.com/CWaardhuizen

https://www.facebook.com/ClaudiaSimonvanWaardhuizen

Jacques Katif

Raadslid  

E-mail

 

Meer over Jacques Katif...

Mijn naam is Jacques Katif, getrouwd met een echte Schapenkop en daardoor al bijna 30 jaar woonachtig in het prachtige Dordrecht.

Ik heb mij kandidaat gesteld als raadslid voor Beter voor Dordt, omdat ik voelde, wanneer ik in de stad liep, Dordts nieuws las of sprak met Dordtenaren, dat ik iets voor de stad wilde betekenen. Ik heb in het verleden voor een landelijke partij in de Dordtse gemeenteraad gezeten, maar realiseerde me dat vooruitgang op lokaal niveau ook ingezet moet worden door een lokale partij.

De keuze voor Beter voor Dordt was simpel, omdat deze partij de afgelopen jaren heel veel goede dingen heeft gedaan voor de stad. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan het openhouden van de polders en het binnenhalen van grote evenementen als het WK Shorttrack. Een partij met een puur lokaal perspectief, zonder de ‘schaduw’ van een landelijke partij. Ik vind dat je lokale problemen, ook lokaal moet oplossen.”

Als bestuurskundige, met ervaring in zowel politieke- als bestuurlijke functies, voel ik dat de tijd rijp is, om mij opnieuw in te gaan zetten voor mijn stad. In de periode tussen mijn vorige raadslidmaatschap en nu, heb ik een succesvol bedrijf weten op te richten. Onder meer deze ervaring, als Dordtse ondernemer, denk ik op een positieve manier te kunnen gebruiken, waar het gaat om het vertegenwoordigen van belangen van alle inwoners van onze stad.

Ik kijk ernaar uit om met mijn enthousiaste partijgenoten, te zorgen voor een frisse wind in de Dordtse raad. Het lijkt mij geweldig om samen Beter voor Dordt weer als grootste en vernieuwende lokale partij op de Dordtse kaart te zetten.

Jan-Willem Wringer

Raadslid 

E-mail

 

Meer over Jan-Willem Wringer...

Hallo beste Dordtenaren, hierbij stelt deze schapenkop zich even voor. Jan-Willem Wringer is de naam, entrepreneur, gek op technologie, reizen en leuke dingen doen en helemaal verknocht aan de mooiste stad van het land, Dordrecht. Ik ben Dordtoloog en woon in de binnenstad maar ben opgegroeid in Oud-Krispijn. Heb op de middelbare school gezeten in Dubbeldam voordat ik ging studeren in Breda. Wereldwijs ben ik ook een beetje, heb een aantal jaren in Amsterdam, Amerika en Schotland gewoond maar uiteindelijk toch weer teruggekeerd naar ons mooie Dordrecht. Verder vrijwilliger bij het Dordtse Rode Kruis en het Sophia Kinderziekenhuis.

Sinds 2014 lid van de lokale politieke partij Beter Voor Dordt en sinds 2019 ben ik commissielid voor de partij met een specialisatie in de commissies Bestuur en Middelen, Grote Projecten en Audit. Mijn interesses gaan onder uit naar onderwijs, economie, binnenstad, ICT, toerisme en Smart City. De uitdagingen waar Dordrecht voor staat om te groeien in het aantal inwoners, de energietransitie, verduurzamen almede de stad naar een hoger sociaal-economisch plan tillen pak ik graag de komende jaren op met mijn Beter Voor Dordt collega’s. Het is een eer om onze inwoners te mogen vertegenwoordigen in Dordrecht en om een steentje bij te dragen aan de positieve ontwikkelingen van de stad.

Met vriendelijke groet, 

Jan-Willem Wringer

Astrid Koole – Bruurmijn

Commissielid

E-mail

 

Meer over Astrid Koole – Bruurmijn...

Kandidaat raadslid

Mijn naam is Astrid Koole-Bruurmijn, ik ben 49 jaar, getrouwd en in het dagelijks leven ondernemer in twee verschillende branches. Ik woon sinds mijn 4e levensjaar in Dordrecht dus ik ben geen geboren Schapenkop maar voel me op en top Dordtenaar! Daarnaast ben ik een echte natuurliefhebber en wandel ik dagelijks onder meer in de Nieuwe Dordtse Biesbosch waar ik graag wild en vogels spot.

Een van de redenen dat ik lid ben geworden van Beter Voor Dordt – en nu als kandidaat raadslid op de kieslijst sta –  is omdat deze lokale politieke partij ervoor gezorgd heeft dat de Zuidpolder onbebouwd is gebleven. Daardoor kunnen alle Dordtenaren genieten van deze groene polder.

Mijn hart gaat uit naar natuur en dierenwelzijn en daarom wil ik mij namens Beter Voor Dordt inzetten om projecten mogelijk te maken op het gebied van natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen, leefbaarheid en biodiversiteit in zowel het buitengebied van Dordrecht als bij u in de wijk.

Daarnaast wil ik graag een actieve bijdrage leveren om de inwoners van Dordrecht en de lokale politiek dichter bij elkaar te brengen: u betrekken en laten zien hoeveel invloed u eigenlijk kunt hebben op besluiten die worden genomen in en over onze stad.

Beter Voor Dordt wil u daarom aanmoedigen en uitnodigen om van u te laten horen. Want alleen samen maken we de stad nog beter!

Mail: astridkoole.bvd@icloud.com

 

 

Dave Boone

Commissielid

E-mail

 

Meer over Dave Boone...

Ik ben Dave Boone, 33 jaar oud en ik woon sinds april 2021 samen met mijn partner Lance op het mooie Leerpark. In het dagelijks leven werk ik als docent aan de Haagse Hogeschool bij de opleiding Ondernemerschap en Retail Management. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en skeeler ik met enige regelmaat over de dijken en door de prachtige polders en natuur die Dordrecht rijk is.

Ik ben nieuw in Dordrecht en ben direct verliefd geworden op dit mooie eiland. De prachtige historische binnenstad, de groene parken, de rivieren en de oude havens, de schitterend groene polders en gebieden als de Nieuwe Dordtse Biesbosch doen mijn hart sneller kloppen. Ik wil me graag inzetten voor deze mooie stad en daarom ben ik actief geworden voor Beter Voor Dordt.

De komende vier jaar wil ik graag op diverse onderwerpen en thema’s een bijdrage leveren namens Beter Voor Dordt. Gezien mijn werk is onderwijs natuurlijk een van die thema’s. Daarnaast wil me inzetten voor zaken als de GGZ, jeugdzorg, armoedebeleid en het verenigingsleven. Bovendien wil ik graag de generatie van twintigers en dertigers vertegenwoordigen en meedenken over de grote maatschappelijke uitdagingen die er liggen. Het gaat dan onder andere over de woningnood, klimaatverandering en de broodnodige energietransitie.

Tot slot is het mijn grote wens om de afstand tussen de overheid en de burger te verkleinen. Als ik hier een hele bescheiden bijdrage aan zou kunnen leveren, dan doe ik dat met hart en ziel.

 

 

IN MEMORIAM:

Jens
van der Vorm

overleden 9 oktober 2010

 

Ad
van Wensen

overleden 27 april 2014

 

Ger
Hüsen

overleden 15 april 2019