Het kan u bijna niet ontgaan zijn: Beter Voor Dordt wil dat het schoner wordt in Dordrecht. Concrete stappen zijn inmiddels door ons gezet. Beter Voor Dordt heeft een aantal ondergrondse containers geadopteerd en voorzien van een grasmat met bloemen. Dit kunstmatige groen heeft zich in andere gemeenten ruimschoots bewezen en het verkeerd plaatsen van afval enorm gereduceerd.

Twee weken na plaatsing is ook bij ‘onze’ containers deze trend duidelijk! Wat ons betreft worden straks alle containers waar regelmatig afval naast gedumpt wordt, voorzien van een perkje. Naast dat dit een fraaier straatbeeld oplevert, brengt dit ook een kostenbesparing met zich mee. Er is minder mankracht nodig om afval dat naast de containers gedumpt wordt te verwijderen.

Wat Beter Voor Dordt betreft doen we meer om de stad schoner te houden. We hebben de wethouder verzocht te bekijken of de bladkorven voortaan weer geplaatst kunnen worden in de herfstperiode. Verder willen we dat er gekeken wordt of een ‘schoonaanhanger’, zoals die ook in Maassluis is geïntroduceerd, wellicht iets voor Dordrecht kan betekenen. Deze met allerlei schoonmaak- en groenonderhoudsmiddelen gevulde aanhanger is te reserveren door inwoners die graag met hun buurt of club een bijdrage willen leveren aan een schonere leefomgeving.

Met Beter Voor Dordt wordt Dordt schoon heel gewoon!