Donderdagavond 5 oktober jl. heeft een afvaardiging van de Dordtse gemeenteraad een voetbalwedstrijd gespeeld tegen een team van GSC/ODS dat hoofdzakelijk uit Dordtse spelers van Turkse afkomst bestaat.

Voor de zomer werd in de gemeenteraad een discussie gevoerd op basis van een ingediende motie over voetbalteams bestaand uit één etnische bevolkingsgroep. Onderwerp van de discussie was of een dergelijk samengesteld team wenselijk is in het kader van integratie in de Nederlandse samenleving. De samenstelling van dit specifieke team was hiervoor de aanleiding.

BVD-raadslid Osman Soy kwam naar aanleiding van deze discussie op het ludieke idee om de gemeenteraad tegen dit team te laten voetballen voorafgaand aan een stadsdebat over dit onderwerp.

De raadsleden hebben alles gegeven, maar moesten het afleggen tegen dit team dat al meerdere malen kampioen is geworden. Ondanks meerdere reddingen van BVD’er Dick van Antwerpen (die in het doel stond voor het team van raadsleden) is de wedstrijd gewonnen door GSC/ODS. De uitslag van 11-3 was daarom dan ook geen verrassing.

Na de wedstrijd vond het stadsdebat, dat door Beter Voor Dordt in samenwerking met GSC/ODS was georganiseerd, plaats met als thema “integratie en participatie”. Na afloop van het debat kon geconcludeerd worden, dat er geen problemen zijn met de integratie van dit team. Het team bestaat uit jongeren die met beide benen in de maatschappij staan, veelal hoogopgeleid zijn en bewust zijn van hun positie in de maatschappij en binnen de voetbalvereniging. Voor hen bestaat het team slechts uit vrienden die samen graag een potje voetballen.

De wedstrijd en het debat zijn druk bezocht door voetballiefhebbers, raadsleden, wethouders, de media en overige belangstellenden. Beter Voor Dordt kijkt terug op een geslaagde avond!