Wat ons betreft nog even niet!

Zoals u weet is Beter Voor Dordt geen voorstander van het aan huis scheiden van afval. Wij hebben ons hard gemaakt om nascheiding in Dordrecht te overwegen. Helaas hebben we deze strijd verloren en blijven we de komende jaren afval aan huis scheiden. 

Omdat er landelijk is vastgesteld dat er een maximaal aantal kilo restafval per persoon geproduceerd mag worden, is het zaak dat er zo goed mogelijk afval wordt gescheiden. De gemeente betaald namelijk voor iedere kilo restafval die teveel geproduceerd wordt een behoorlijke boete, die doorgerekend wordt aan ons allemaal. 

Van de losse zakken op straat voor PMD-afval moeten we wat ons betreft zo snel mogelijk af. Wij vinden dan ook dat de huishoudens die een oranje kliko op proef hebben gekregen, deze moeten kunnen houden en dat zo snel mogelijk bekeken moet worden hoe in andere delen van Dordrecht de losse zakken voorgoed uit het straatbeeld gehaald kunnen worden. 

Beter Voor Dordt blijft voorstander van zo min mogelijk kliko’s. Echter weegt voor ons het bezwaar van de losse PMD-afvalzakken op straat zwaarder. 

We hebben daarom het College gevraagd actie te ondernemen en de door HVC geplande terugname van de PMD-kliko’s een halt toe te roepen.