Na het organiseren van het EK-Shorttrack in 2015 en 2018 heeft onze stad de eer om voor het eerst in de historie het Wereld Kampioen Shorttrack op 5, 6 en 7 maart a.s. te mogen organiseren. Het WK-Shorttrack is naast eerdere grote evenementen die we hebben georganiseerd zoals Scrooge, The Passion en de intocht van Sinterklaas, wederom, wat Beter Voor Dordt betreft, een belangrijk evenement voor onze stad waar we trots op mogen zijn.  

Het is toch mooi dat we straks als vierde stad in Nederland, na Amsterdam in 1985 en 1990, Den Haag in 1996 en Rotterdam in 2017, in het rijtje staan naast o.a. Sydney, Milaan, Peking en Moskou.  

Een Wereld Kampioenschap met (beperkt) publiek is i.v.m. de coronamaatregelingen niet mogelijk. Het WK-shorttrack wordt dus helaas georganiseerd zonder publiek. 

Echter zal dit evenement Dordrecht opnieuw op de kaart zetten. Het evenement is drie dagen lang uitgebreid te volgen op schaatsen.nl en op televisie.

Een mooie bijkomstigheid is dat de schaatsers nu voor het eerst in Dordrecht zelf slapen in plaats van in Ridderkerk. Er zal overnacht worden bij Van der Valk en in het Postillion Hotel.  

Beter Voor Dordt vindt het belangrijk dat we dit soort grote evenementen blijven organiseren en ook tijdens Corona aan ons Dordts visitekaartje blijven werken.