‘Geef boa’s veiligheidsmiddelen zodat zij veilig hun werk kunnen doen’, dat was de oproep die wij 25 mei deden aan Minister Grapperhaus door middel van een brief aan het ministerie. Nu twee weken later heeft de Minister laten weten dat de veiligheidsmiddelen er kunnen komen. Wij als Beter Voor Dordt zijn erg blij met deze maatregel. Met deze middelen kunnen de boa’s veiliger uit een uit de hand lopende situatie komen.

Vanuit onze Dordtse handhavers is dan ook positief gereageerd, een groot deel geeft aan graag te worden uitgerust met zelfverdedigingsmiddelen. Om de maatregel nu ook in de praktijk te brengen hebben wij dit onderwerp afgelopen week in de commissie laten agenderen. Wij hebben als gemeente namelijk de ruimte gekregen om zelf te bepalen welke middelen wij voor onze handhavers willen aanvragen bij de overheid. 

Beter Voor Dordt ziet graag dat Dordrecht meedoet aan een proefperiode waarbij onze boa’s voor hun eigen veiligheid beter worden uitgerust en als dat nodig is een extra opleiding krijgen om verstandig gebruik te maken van de verdedigingsmiddelen.