Op weg naar 2030….2035….2040….

Dordrecht heeft grote ambities, dat zal niemand ontkennen. Beter Voor Dordt ondersteunt deze ambities.

De ambitie om te groeien in aantal inwoners en woningen maar altijd met als belangrijkste voorwaarde een goed leefklimaat voor onze inwoners. Als Dordt groeit dan ontvangt de stad meer geld van het Rijk en kunnen we onze mooie parken, sport- en cultuurvoorzieningen in stand houden.

De opbrengst van de verkoop van onze Eneco aandelen kan goed worden ingezet voor het uitvoeren van de ambities waardoor de investeringen weer terugkomen bij de Dordtenaren.
Visie Spoorzone, vele nieuwe woningen en voorzieningen langs het spoor vanaf Amstelwijck, het Leerpark, Centraal Station, Spuiboulevard tot aan de Weeskinderdijk.

Of de visie Dordtwijkzone Stadspark XXL, een mooi groot stadspark waar vele Dordtenaren kunnen sporten en relaxen en wat bijdraagt aan het terugdringen van hittestress en een groener Dordrecht.                                                      Als laatste de visie De Staart, niet alleen belangrijk voor inwoners van Dordt bij overstromingen omdat de Staart hoger ligt dan de rest van de stad maar ook voor toekomstig wonen in bijvoorbeeld drijvende woningen op het spaarbekken en de mooie recreatiemogelijkheden die het Wantij kan bieden.

Meer weten over visie de Staart, ga nu langs bij de Biesboschhal op de Stadswerven waar momenteel o.a. een mooie maquette staat met veel informatie over watermanagement en wat te doen bij een overstroming. Ook heel leuk en interessant voor kinderen. Bijgevoegd 3 QR-codes voor meer informatie over visie Spoorzone, visie Stadspark XXL en visie De Staart.

Ook deze projecten zijn Beter Voor Dordt.