Het zijn gekke tijden voor ons allemaal. Eerder riepen we al op om vooral goed op elkaar te letten en elkaar te helpen. Ook de lokale ondernemers kunnen nu onze hulp extra goed gebruiken. Gelukkig komen zij massaal met creatieve oplossingen, en is het alles behalve een straf om van de nu geboden extra services gebruik te maken.

Ook de Gemeenteraad is niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo hebben we met dank aan de Griffie afgelopen dinsdag digitaal vergaderd. Een primeur in Nederland.

Ondanks dat deze manier van vergaderen even wennen is, hebben we een constructieve avond gehad.

In de commissies hebben we onder andere aandacht gevraagd voor de impact van her Corona-virus op dakloze jongeren en drugsverslaafden zonder huis.

Ook hebben we vragen gesteld over het nieuw te plaatsen geluidsscherm in Willemsdorp. Wij willen dat er ondanks de plannen van Rijkswaterstaat voor een scherm van glas, een groen scherm komt. Op een manier geplaatst waar de bewoners van de Rijksstraatweg zich in kunnen vinden.

In de commissie Bestuur & Middelen is het nieuwe reclamebeleid besproken. Beter Voor Dordt omarmt grotendeels het nieuwe reclamebeleid van de gemeente. Het is een weloverwogen nota met onder ander reclamemogelijkheden voor Dordtse ondernemers en beschermende maatregelen tegen ontsierende reclame-uitingen in onze mooie binnenstad.

Beter Voor Dordt wenst u sterkte en wijsheid toe, samen overwinnen we deze moeilijke periode!