Het Sinterklaasfeest kent een lange traditie in Nederland. De afgelopen jaren wordt dit kinderfeest overschaduwd door de discussie of de Pieten wel zwart moeten zijn en of Zwarte Piet een uiting van discriminatie is. Een discussie die voor- en tegenstanders kent. Je kunt het er mee eens zijn of niet, in Nederland kennen we nu eenmaal vrijheid van meningsuiting, dus demonstreren mag.

De Zwarte Pieten discussie gaat dit jaar echter een stap verder. Organisatie KOZP (beter bekend als “Kick Out Zwarte Piet”) heeft dit jaar de sponsoren van het Sinterklaashuis aangeschreven. Onder de dreiging dat sponsoren “extra aandacht” krijgen en door hen naar de buitenwereld af te schilderen als ondersteuners van een racistisch kinderfeest, wordt geprobeerd om deze sponsoren hun sponsorschap te laten intrekken.

Het Johan de Witt Gymnasium (één van de sponsoren van het Sinterklaashuis) is ondergespoten door een “anoniem” persoon die claimt leerling te zijn van het Johan de Witt Gymnasium. De actievoerder wil dat de school stopt met het sponsoren van een, in zijn bewoordingen, “racistisch feest”.

Je mag demonstreren en je mag zeker de discussie aangaan, maar intimidatie van sponsoren van een kinderfeest is niet Beter Voor Dordt en onacceptabel. Wat Beter Voor Dordt betreft wordt hiermee duidelijk een grens overschreden. Beter Voor Dordt veroordeelt deze manier van handelen en kan op geen enkele manier enig begrip opbrengen voor deze acties.