Biodiversiteit is belangrijk voor Dordrecht

Biodiversiteit op het eiland van Dordrecht is belangrijk voor mens en dier. Beter Voor Dordt is dan ook zeer content met het initiatief van Gemeente Dordrecht, Staatsbosbeheer en lokale groene organisaties die het Weekend van de Biodiversiteit hebben georganiseerd.

Op vrijdag 13 mei vond de Openingsavond plaats. Namens Beter Voor Dordt was Astrid Koole aanwezig en zij heeft genoten van onder andere de openingsspeech van onze stadsecoloog Sjoerd-Dirk Fiaschi-van der Est en de lezing over biodiversiteit in de stad Dordrecht door voormalig boswachter Jacques van der Neut.

De volgende dag vonden er in en rondom onze stad veel activiteiten plaats. Waaronder de Open dag van Dordtse agrariërs waar iedereen kennis kon maken met het Dordtse landleven. Deze dag werd druk bezocht.

Vandaag stond voor de fractieleden David Schalken den Hartog, Claudia Simon-van Waardhuizen, Jacques Katif, Jan-Willem Wringer, Astrid Koole en Dave Boone van Beter Voor Dordt een wandeling met de stadsecoloog op het programma. We kregen uitleg over hoe de biodiversiteit bevorderd wordt in het park door ecologisch beheer. Dat betekent dat het gras minder gemaaid wordt om meer bloemen over te houden voor bijen en vlinders maar ook dat er meer natuurlijke overgangen tussen de grasvelden en het bos gecreëerd worden. Na afloop hebben we gezellig wat gedronken bij het Tuinhuis aan de Jagerweg 1. Een aanrader als je een rondje door het park hebt gelopen!