De aandelen Eneco zijn nog niet verkocht maar we rekenen onszelf alvast lekker rijk. Waar er eerst nog uitgegaan werd van zo’n 250 miljoen opbrengst, gaat de Dordtse kas straks waarschijnlijk 370 miljoen plussen. Beter Voor Dordt heeft wel een verlanglijstje!

Eerder hebben we al afgesproken de opbrengst in ieder geval in te zetten om schulden af te lossen en investeringen in de stad te doen die geld opleveren. Immers komt straks de bij de aandelen horende jaarlijkse dividenduitkering te vervallen. Maar gezien de flinke meevaller van zo’n 100 miljoen moet er wat ons betreft ook extra geïnvesteerd worden in de kwaliteit van de stad. Iedere Dordtenaar moet hiervan profiteren.

Duurzame investeringen in Dordrecht voor ALLE Dordtenaren dus. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een bijdrage voor ons nieuwe Stadskantoor, investeringen die onze stad duurzamer maken, sportvoorzieningen nu eindelijk op orde brengen, toegankelijke natuur en de gezondheid van onze Dordtenaren in de breedste zin van het woord.

Ook wil Beter Voor Dordt, u vast niet onbekend, dat nog vele generaties van het open Dordtse polderlandschap kunnen genieten. Er moet dus voor doorstroming en voor nieuwe Dordtenaren gebouwd worden op complexere (en voor de gemeente meestal duurdere) locaties. Allemaal investeringen die zich weldegelijk laten uitbetalen, hetzij niet direct met geld.

Maar met straks 100 miljoen meer op de bank dan gedacht, moeten we toch knopen kunnen doorhakken en Dordrecht nog veel beter maken!?