De ledenvergadering van Beter Voor Dordt heeft David Schalken-den Hartog gekozen als lijsttrekker bij de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad in maart 2018.

David Schalken (47 jr) geboren en getogen Dordtenaar en woonachtig in het Reeland, is raadslid sinds 2002 en sinds 2010 ook fractievoorzitter. Hij heeft in al die jaren veel ervaring opgedaan in de Dordtse politiek en krijgt dan ook de volledige steun van zijn partij voor de komende campagne.

Wethouder Piet Sleeking (66) heeft eerder aangegeven, mede gezien zijn leeftijd, niet meer voor een volledige periode van 4 jaar beschikbaar te zijn als raadslid en heeft zich daarom ook niet kandidaat gesteld als lijsttrekker. Wel blijft hij beschikbaar om nog enige tijd het wethouderschap te continueren indien Beter Voor Dordt weer als grootste fractie deel zal uitmaken van het College van B & W. De definitieve kandidatenlijst van Beter Voor Dordt zal in januari worden vastgesteld; het zal een mix zijn van ervaren en nieuwe kandidaten waardoor de continuïteit gewaarborgd is en tegelijk nieuwe raadsleden zich voor onze mooie stad kunnen gaan inzetten.

Ook het nieuwe programma zal in januari definitief worden vastgesteld; wel staan enkele belangrijke prioriteiten vast: veilige & leefbare groene wijken, gratis openbaar vervoer voor ouderen voortzetten, versterking van de sociale en economische structuur en een vitale binnenstad. Beter Voor Dordt zal zich inzetten voor een beschermde status van ons polderlandschap en uitbreiding en goede zorg voor onze monumenten. We gaan ons voorbereiden op 2020 als we 800 jr Stadsrechten gaan vieren en wat ons betreft, moet de hele stad er dan spic & span bij liggen zodat we nog meer bezoekers en toeristen zullen ontvangen en de woonaantrekkelijkheid nog verder verbetert.

Nieuwsbrief Beter voor Dordt – Week 48 – 2017