Dit jaar wordt de actieweek Dordt Schoon voor de tiende keer georganiseerd.

Op 19 september waren Beter Voor Dordt raadsleden actief in diverse wijken van de stad en op woensdag 23 september liep een delegatie van de fractie mee met Roger Wagemans op het skatepark onder de Zwijndrechtse brug.

Roger is een trotse Dordtenaar die dagelijks strijdt tegen zwerfval. Hij begon in zijn eigen wijk Crabbehof maar heeft zijn werkgebied in de loop van de tijd uitgebreid. Roger verwijdert niet alleen het zwerfafval maar spreekt mensen ook aan op gedrag.

Roger; Ik loop hier nu iedere dag en heb goed contact met de skaters en het naastgelegen architectenbureau. Het architectenbureau is blij met mijn dagelijkse rondje, ik krijg altijd een lekker kopje koffie.

De skaters geven aan dat ze zelf ook graag een schoon skatepark hebben maar missen een afvalbak midden op het plein. Ze geven eerlijk toe dat ze het te ver vinden om naar de afvalbakken aan de rand van het plein te skaten als ze in het midden van het terrein zijn.

Roger geeft ook aan dat hij de afvalbakken op het skatepark wil gaan legen omdat ze nu vaak vol zijn waardoor het afval ernaast wordt gegooid.

Beter Voor Dordt vindt dat mensen zoals Roger Wagemans als ervaringsdeskundigen zoveel mogelijk moeten worden ondersteund bij hun werkzaamheden want dat is Beter Voor Dordt!