Vanochtend 29 oktober gaf Beter Voor Dordt wethouder Marco Stam het startschot voor de 2e fase van de vernieuwing aan de van Kinsbergenstraat in Wielwijk. Dit begint met de sloop een aantal flats die in de jaren 50 zijn gebouwd op voornamelijk oorlogspuin uit Rotterdam. De woningen zijn jaren gezichtsbepalend geweest. De sloop gebeurd op basis van circulaire economie. Al het materiaal wat nog bruikbaar is wordt opnieuw gebruikt. Beton bijvoorbeeld als ondergrond van de parkeerplaatsen. 

De afgelopen jaren is stevig onderhandeld met Woonbron en ingezet op de toevoeging van sociale huurwoningen naast de al geplande sociale koopwoningen. Ben blij dat we dit programma samen met Woonbron hebben kunnen aanpassen. En nu de vaart er in met bouwen. Hopelijk eind 2022 begin 2023 klaar. 

De transformatie van Dordt West krijgt hiermee verder vorm. Één van oudste bewoners van de wijk, mevrouw Wil Braat was vroeg opgestaan om ook aanwezig te kunnen zijn. Maandag wordt zij 91!!! En nog steeds actief in de wijk en wijkcentrum de Admiraal.