Beter Voor Dordt is natuurlijk ook dit jaar weer actief tijdens Dordt Schoon! Zaterdagochtend 19 maart zijn we op de Staart en we gaan tijdens de actieweek ook naar andere locaties om ons steentje bij te dragen aan een schoner Dordt.

Namens Beter Voor Dordt natuurlijk ook een groot compliment aan iedereen die zich inzet voor een schoner Dordt! Ook wij zullen ons daar sterk voor blijven maken! Op onze website staat speciaal voor deze Dordt Schoon week een leuke kleurplaat, voor de mooiste inzendingen hebben we een leuk cadeautje!

Er zijn nog steeds partijen in Dordrecht die onze open groene polders geen beschermde status willen geven! Beter Voor Dordt heeft de afgelopen periode een initiatiefvoorstel ingediend om via een monumentenstatus onze groene longen te beschermen.

Ons werd kort geleden gevraagd dit juridisch te onderbouwen! Echt nonsens!! Wat Beter Voor Dordt betreft is hier geen juridische onderbouwing voor nodig. De Coronaperiode heeft meer dan voorheen geleerd dat mensen behoefte hebben aan groen, rust en ruimte om zelf, dicht bij huis tot rust te komen en te recreëren. Dordtenaren die voorheen de Biesbosch en het open polderlandschap niet kenden hebben dit ontdekt en in hun hart gesloten.

Beter Voor Dordt is een petitie gestart om het belang van maximale bescherming van onze open groene polders kracht bij te zetten! Teken de petitie online via eilandvandordrecht.petities.nl of gebruik de QR code.

Beter Voor Dordt zal de komende periode nog op verschillende locaties handtekeningen ophalen.

Teken de petitie!

Download de kleurplaat >