Wat Beter Voor Dordt betreft wordt er als proef op de Merwedestraat teruggegaan naar één baan heen en terug, in ieder geval zolang de verkeerstroom (i.v.m. werkzaamheden van de N3) dit toelaat.

Dit omdat andere oplossingen uitblijven. Zo heeft helaas het Openbaar Ministerie bepaald dat de Merwedestraat niet in aanmerking komt voor een flitspaal en is er na de op ons verzoek geplaatste led-sneldheidsindicatoren niets meer gebeurd.

Omdat Beter Voor Dordt tóch wil dat er snel actie wordt ondernomen is er vandaag door ons een motie ingediend. We vragen om door middel van tijdelijke aanpassingen in de belijning en door het toevoegen van bijvoorbeeld betonblokken, een 2 x 1-baans situatie te realiseren. Ook dient wat ons betreft de afstelling van de verkeerslichten aangepast te worden, gecombineerd met waarschuwende knipperlichten in het wegdek. Om zo met een zeer minimale investering, te zien hoe deze aanpassingen uitpakken.