In delen van Reeland/Land van Valk, Noordflank, Crabbehof (Buitenhof) en Krispijn zijn bij wijze van proef de grijze kliko’s (restafval) omgeruild voor oranje kliko’s (plastic). In deze gebieden dienen de bewoners hun restafval in bestaande ondergrondse containers te dumpen, die nu veelal niet op loopafstand liggen.

Beter Voor Dordt heeft de wethouder gevraagd om gedurende de proefperiode extra inzamellocaties/bovengrondse containers te plaatsen voor restafval, zodat de bewoners hun restafval in de buurt kunnen aanbieden. Dit naar aanleiding van diverse verontrustende berichten van bewoners uit de proefgebieden. Er zijn bij ons situaties gemeld van bewoners die, na inleveren van hun grijze kliko, meer dan 300 meter moeten lopen om hun restafval kwijt te kunnen. Dit kan niet de bedoeling zijn, ook niet in een tijdelijke proefperiode.