Als je met je bootje Dordrecht aan wilt doen bijvoorbeeld om even een hapje en een drankje te nuttigen, zijn er nauwelijks aantrekkelijke plaatsen om aan te meren. Dordrecht moet aantrekkelijker worden vanaf het water!

Om dit voor elkaar te krijgen dienden wij vorige week tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering samen met de VVD de motie in “Een gastvrijer Dordt over water”. Hierin wordt gevraagd om aanlegsteigers toe te voegen in de Voorstraathaven, het opheffen van toegangsverbod voor recreatievaart in de Wolwevershaven en het verwijderen van de drempels die onderwater liggen in de Voorstraathaven.

De drempels onder de Wijnbrug en Leuvebrug, liggen op slechts 50 centimeter beneden NAP en zorgen ieder seizoen weer voor schadegevallen aan vaartuigen. Behalve kostbaar, is schade aan je schroef ook nog eens erg gevaarlijk. Na passage van de drempel vaar je namelijk zo een van de drukste kruisingen van Europa op.

De drempels, ooit aangelegd als waterkering, dienen al tijden hun doel niet meer. Inmiddels is dan ook toegezegd dat deze obstakels voor de zomer van 2019 worden verwijderd. Hier zijn wij, net als Jan Slagter, erg blij mee!

Klik hier voor de mening van Jan Slagter