De historische mijlpalen zijn een fantastische manier om onze stad voor onze eigen inwoners en voor al onze gasten mooi op de kaart te zetten.In 2018/2019 staan we stil bij 400 jaar Dordtse Synode. In 2020 is onze stad jarig: we vieren dan 800 jaar stadsrechten. In 2021 is het 600 jaar geleden dat het landschap van Dordrecht en de Biesbosch werd gevormd door de Sint Elisabethvloed. We vieren ook historische wijkmomenten, zoals 50 jaar Sterrenburg en 40 jaar Stadspolders. Wat Beter Voor Dordt betreft organiseren en vieren we de mijlpalen met elkaar: inwoners, verenigingen, het onderwijs, bedrijfsleven, middenstand, musea, podia en horeca. Met ruimte voor nieuwe initiatieven die bij voorkeur ook voor jongeren aantrekkelijk zijn. Ondersteuning door de gemeente op het gebied van veiligheid hoort daarbij.