Beter voor Dordt heeft de lasten verminderd en de regels eenvoudiger gemaakt voor horecaondernemers, evenementenorganisatoren, winkeleigenaren en marktkooplieden.
Nu kunnen evenementen die aan bepaalde voorwaarden voldoen zonder vergunning doorgang vinden. Hebben we de beste weekmarkt van Nederland. En is met ons initiatiefvoorstel de vrijstelling van openingstijden op feestdagen tijdens culturele evenementen weer in ere hersteld.
Het zal niemand ontgaan zijn dat er de laatste jaren veel horeca, terrassen en bioscopen zijn bijgekomen in Dordrecht. Inmiddels passeren er jaarlijks ook veel grote evenementen in Dordrecht. ‘Wantijpop’ is onlangs zelfs uitgebreid met een zeer succesvolle extra dag met A-sterren. Maar ook kleinere evenementen zijn mogelijk gemaakt, één daarvan is het nu al succesvolle initiatief ‘Het Monument’, een festival waarin muziek, optredens, kunst en lekker eten samen komen.
Maar we zijn er nog niet. Wat ons betreft is bovenstaande slechts de aftrap van een nog veel bruisender Dordrecht. In ons nieuwe programma benoemen we acties die we in de komende periode willen gaan doorvoeren. Zo willen we meer gemengde functies toestaan. Wonen/ondernemen kan wat ons betreft bijvoorbeeld prima samengaan met ondersteunende horeca. Ook zien we mogelijkheden in het gebied van de Grote Markt. Wij denken aan een schitterende verbindingszone tussen het kernwinkelgebied en de havens, deze havens kunnen weer een rol spelen in een betere verbinding met de Biesbosch.
Beter Voor Dordt is beter voor een bruisender Dordrecht voor jong en oud!