Onlangs plaatste Beter Voor Dordt een oproep om maatschappelijk betrokken organisaties aan te dragen die het verdienen eens in het zonnetje gezet te worden. Er zijn talloze organisaties en vrijwilligers door u voorgedragen, de één niet onbelangrijker dan de ander.

Beter Voor Dordt heeft afgelopen week verschillende vrijwilligers persoonlijk bedankt voor hun bijdrage in de Dordtse samenleving. Als blijk van waardering wordt in samenwerking met Bakkerij Van Herk iets lekkers verzorgd voor bij de koffie of lunch. In de nieuwsbrief van deze week wordt hier aandacht aan besteed.

Vandaag is Beter Voor Dordt aan boord gegaan op de “René Siegfried” van Vereniging de Binnenvaart. Deze op scheepswerf “De Biesbosch” gebouwde duwboot is ingericht als museum. Het eerste en enige binnenvaartmuseum van Nederland, ligt gewoon bij ons in Dordrecht!
Aan boord werken ongeveer 60 vrijwilligers om het schip te onderhouden en om u een leerzame rondleiding te geven. Om de mannen en vrouwen aan boord een kleine blijk van waardering te geven hebben zij, in samenwerking met Bakkerij Van Herk, een tegoedbon ontvangen om eens iets lekkers te halen voor bij de koffie. Het worden trouwens oliebollen, werd ons verteld.
Indien u zin heeft om eens rond te lopen tussen schaalmodellen van verschillende type schepen en allerlei nautische attributen, bent u van harte welkom op iedere donderdag en de eerste zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur op de Maasstraat 13. Toegang is gratis! Het boek “In 100 jaar van scheepswerven naar Stadswerven” is dit niet, maar wel heel leuk om te lezen, en hier te koop!

Dankjewel vrijwilligers voor jullie enorme inzet, jullie worden gewaardeerd en zijn een verrijking voor Dordrecht!!