Fractie & wethouders

Piet
Sleeking

loco-burgemeester,
wethouder Ruimtelijke ordening,
Binnenstad, Cultuur en Toerisme

Tel (078) 77 00 40 112
E-mail

Meer ...

Piet Sleeking.

Rinette
Reynvaan-Jansen

wethouder Wonen,
Leefbaarheid,
Veiligheid en Sport

Tel (078) 77 00 40 116
E-mail

Meer ...

Rinette Reynvaan-Jansen

Karin
Lambrechts

wethouder Zorg, Welzijn,
Wijkgericht Werken
en Dienstverlening

Tel 06 83 55 39 67
E-mail

Meer ...

Karin Lambrechts

David
Schalken-den Hartog

fractievoorzitter,
raadslid

Tel (078) 61 49 811
E-mail

Meer ...

Naam: David Schalken-den Hartog

Raadslid sinds:

Over mijzelf.

Ik ben David Schalken-den Hartog, geboren in 1970 in Dordrecht en daarmee een echte Schapenkop. Samen met mijn partner Gerard hebben we 5 kinderen waarvan er 4 thuis wonen. Ik zit sinds 2002 in de Gemeenteraad en in 2005 hebben Piet Sleeking, Leny Kuhlemeier en ik Beter Voor Dordt opgericht.

Ik ben ondernemer en heb tot enkele jaren geleden een eigen Drogisterij gehad. Vanwege de intensieve zorg voor onze kinderen en de energie die in het politieke werk gaat zitten was dit niet langer te combineren. Ik woon het grootste deel van mijn leven met heel veel plezier in Het Reeland.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt.

Beter Voor Dordt is een partij naar mijn hart omdat we er voor iedereen zijn.

Jong en oud, man, vrouw, landelijk links of rechts georiënteerd, wij zijn er voor ALLE Dordtenaren.

Wat onze partij sterk maakt is het feit dat u ons overal tegenkomt, wij zitten in de haarvaten van onze stad.

Wat wil ik bereiken.

Ik zet me graag in voor de belangen van iedereen die dat niet zo makkelijk zelf zal doen. Ik ben geïnteresseerd in bijna alles wat in onze stad georganiseerd wordt. Of het nu Koningsdag, Dordt in Stoom, de Kerstmarkt of een bijeenkomst in een kerk is, ik kom graag kijken en/of een actieve bijdrage leveren. Ik kan genieten en trots zijn op alles wat Dordtenaren met zorg en enthousiasme doen in en voor de Dordtenaren en de vele bezoekers.

Sinds 2010 ben ik fractievoorzitter van de fractie en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Leny
Kuhlemeier-Booij

plaatsvervangend
fractievoorzitter

Tel (078) 61 42 753
E-mail

Meer ...

Leny Kuhlemeier-Booij

Dick
van Antwerpen

raadslid,
Drechtraadslid

Tel 06 36 18 76 73
E-mail

Meer ...

Dick van Antwerpen

Willem
Bronkhorst

raadslid

Tel 06 21 23 13 93
E-mail

Meer ...

Naam: Willem Bronkhorst

Raadslid sinds: 27-03-2014 

Over mijzelf:

Ik woon samen met mijn vrouw, dochter en hond in de mooie en groene wijk Sterrenburg. Ik werk als (juridisch) adviseur voor Bureau Horeca en Bijzondere Wetten. In deze functie adviseer ik verschillende gemeenten over beleid, verordeningen en uitvoering (vergunningen en werkprocessen).

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt:

Beter Voor Dordt is een partij die het belang van onze mooie stad en haar inwoners centraal stelt. Beter Voor Dordt is een partij waar een ieder zich welkom zou moeten voelen. Ook is Beter Voor Dordt een partij die de inwoners van onze stad bij ontwikkelingen wil betrekken en de aantrekkelijkheid van onze stad verder wil vergroten. 

Wat ik wil bereiken:

Ik maak mij namens Beter Voor Dordt sterk voor de (horeca)ondernemers van onze stad. Ik zet mij in voor minder regels, zonder dat dit ten koste gaat van de openbare orde, veiligheid en leefbaarheid van onze stad. Ik houd mij bezig met de onderwerpen openbare orde en veiligheid (waaronder het coffeeshopbeleid, horecabeleid, ondermijning, informatieveiligheid en toezicht en handhaving), de openbare ruimte, hondenbeleid en dienstverlening. 

Aydin
Gündogdu

raadslid

Tel 06 24 25 08 00
E-mail

Meer ...

Aydin Gündogdu

Ger
Husen

raadslid

E-mail

Meer ...

Naam: Ger Husen

Raadslid sinds: 27-03-2014

In september i.v.m. ziekte teruggetreden en verder gegaan als commissielid. Later 3 perioden Ayden vervangen als raadslid en eind oktober voor de 5e keer geïnstalleerd als raadslid (met dank voor de bloemen).

Over mijzelf.

Ik ben (al 48 jaar) getrouwd met Leny en wij hebben een dochter (Esther) en een zoon (Mark). Verder hebben we 3 kleinzonen 8jr, 4jr en bijna 2 jaar. Ik ben 41 jaar werkzaam geweest in het primair onderwijs, waarvan ruim 30 jaar als directeur basisonderwijs in de wijken Crabbehof, Wielwijk en Sterrenburg. Ben 63 jaar lid van D.F.C. Actief (betaald) voetbal gespeeld en alle denkbare functies bekleed. Ben vanaf 2008 erelid. Mijn specialiteiten liggen dus duidelijk op de gebieden: onderwijs en sport.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt.

Beter Voor Dordt is een lokale partij die zich inzet voor de belangen van onze mooie stad en haar inwoners. Als inwoner van Dubbeldam sta ik ook voor het niet bebouwen van de polders. Beter Voor Dordt is een partij voor iedere Dordtenaar.

Wat ik wil bereiken.

Ik maak mij namens Beter Voor Dordt sterk voor goed onderwijs in onze stad, met oog voor een goede spreiding. In iedere wijk moet een school voor openbaar onderwijs zijn. Ook aandacht voor passend onderwijs en het terugdringen van taalachterstanden bij de kwetsbare groepen. De (hoog)begaafde leerlingen moeten zich ook in ruime mate kunnen ontwikkelen. Beter voor Dordt is ook beter voor de Sport.

Glen
Nederhof

raadslid

Tel (078) 65 49 311
E-mail

Meer ...

Glen Nederhof

Loudy
Nijhof

raadslid

Tel 06 19 97 25 47
E-mail

Meer ...

Naam: Loudy Nijhof (1965)

Raadslid sinds: In 2006 ben ik op de lijst van Beter Voor Dordt terecht gekomen, in  2009 ben ik commissielid geworden en sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid voor Beter Voor Dordt.

Over mijzelf.

Mijn naam is Loudy Nijhof en ik ben 52 jaar oud. Ik ben van huis uit maatschappelijk werker en heb in die hoedanigheid altijd in de (gedwongen) volwassenenzorg en jeugdhulp gewerkt. In 2001 ben ik in Dordrecht komen wonen, na gevlucht te zijn voor mijn ex-partner, vader van mijn enige zoon, toen 7 jaar oud. Toen mijn zoon in 2004 ontvoerd werd door zijn vader naar Noord-Afrika, kwam ik in 2005 in aanraking met Leny Kühlemeier-Booij, gemeenteraadslid van Beter Voor Dordt die mij gesteund heeft in mijn uiteindelijk succesvolle strijd om mijn zoon succesvol uit Noord-Afrika terug te laten keren. Na onze terugkeer ben ik in de jeugdhulp gaan werken. Toen ik in 2010 gemeenteraadslid werd stonden we aan de vooravond van de overheveling van de jeugdhulp en de WMO naar de gemeenten. Het sociale domein is vanaf 2015 de directe verantwoordelijkheid van de gemeenten en geeft de kans alles beter en efficiënter te organiseren en te regelen. Omdat ik zelf inmiddels buiten de regio in het sociale domein werk kan ik de ontwikkelingen van beide kanten goed beschouwen en mij inmiddels specialist sociaal domein noemen met de nodige politieke ervaring.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt.

Beter Voor Dordt behartigt de lokale belangen, dat vind ik een heel groot goed. Er is geen andere politieke partij die dit doet. Zeker gezien taken die steeds dichterbij worden georganiseerd vind ik het belangrijk om de belangen van de lokale bewoner te behartigen. De taken zijn nu veel te ver van ons weggeorganiseerd waardoor de lokale raden steeds minder invloed hebben.

Wat ik wil bereiken.

Ik stel me nogmaals verkiesbaar als gemeenteraadslid voor de periode 2018-2022, omdat ik het erg belangrijk vind dat er ervaren raadsleden met kennis in de gemeenteraad blijven om te voorkomen dat er straks veel kennis verloren gaat. Het gaat niet goed in het sociale domein, de transformatie heeft nog niet plaatsgevonden. Graag wil ik mijn politieke en dossierervaring overdragen aan nieuwe raadsleden, zodat het zorgdomein uiteindelijk een succes wordt.

Als u mij wilt bereiken kunt u mij mailen op loudy1009@msn.com dan bel of mail ik u terug.

Osman
Soy

raadslid, Drechtraadslid

Tel 06 42 30 30 96
E-mail

Meer ...

Osman Soy

Sandra
Wemmers

raadslid

Tel (078) 61 66 404
E-mail

Meer ...

Sandra Wemmers

Marco
Stam

tijdelijk raadslid

Tel 06 24 21 07 50
E-mail

Meer ...

Naam: Marco Stam

Raadslid sinds:

Over mijzelf.

Mijn naam is Marco Stam, getrouwd en vader van 2 kinderen. Geboren en getogen in het korte Kromhout in het centrum van Dordrecht. Inmiddels wonen wij al ruim 25 jaar wonen naar tevredenheid in de Stadspolders. Waarvan de laatste 12 jaar in de Oudelandshoek.

Ik ben de afgelopen 35 jaar werkzaam geweest als financieel ambtenaar Waaronder ook binnen de gemeente Dordrecht.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt

Ruim 8 jaar geleden ben ik lid geworden van Beter voor Dordt. En sinds 2015 mag ik onze stad vertegenwoordigen als raadslid. Vanuit de ‘warme’ gevoelens voor onze stad heb ik bewust gekozen voor een lokale partij. Een partij die met zijn voeten in de klei staat. Dichterbij en directer kan het niet. Een realistisch bewustzijn voor onze prachtige stad en inwoners. De echte problematiek aanpakken en niet gehinderd worden door perikelen en voorkeuren vanuit de landelijke  partijen.

Wat wil ik bereiken.

Binnen de fractie hou ik me voornamelijk bezig met de portefeuille Bestuur en Middelen. Dit houdt in dat we kritisch kijken hoe ‘het geld van Dordrecht’ wordt besteed en hoe we bestuurlijk opereren en samenwerkingen met diverse partijen aangaan. Het moet allemaal wel betaalbaar blijven is daarbij het motto en uitgangspunt.

Daarnaast ondersteun ik de collega’s in de andere portefeuilles met financiële adviezen. Tevens ben ik in deze periode lid en voorzitter van de auditcommissie. Een commissie die de raad adviseert op financieel gebied zoals begrotingen, jaarstukken en kadernota.

Voor vragen, opmerkingen en suggesties m.b.t de Stadspolders ben ik bereikbaar op m.stam@betervoordordt.nl

Ik hoor u graag!

Gersom
Tutupoly

commissielid

Tel 06 50 26 39 39
E-mail

Meer ...

Naam: Gersom Tutupoly

Commissielid sinds:

Over mijzelf.

Mijn naam is Gersom Tutupoly, ik ben 47 jaar en geboren en getogen in Dordrecht. Ik ben de trotse vader van twee kinderen en woon sinds 1997 met veel plezier in de wijk Oudelandshoek. Ik ben mijn carrière ooit begonnen als belastingadviseur, dat ik 9,5 jaar heb gedaan. 16 jaar geleden heb ik de overstap naar het bankwezen gemaakt. Eerst in de functie van “Business Banker” en sinds kort als “Credit Analyst”.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt.

Ik heb bewust gekozen voor Beter Voor Dordt, vanwege het lokale karakter. Niet aangestuurd worden vanuit Den Haag, maar vanuit een lokale gedachte die voor de belangen van de stad en haar inwoners opkomt. Beter Voor Dordt heeft zich in de afgelopen jaren hierin bewezen en staat dicht bij de inwoners van onze mooie stad. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en het werk dat Beter Voor Dordt in 2010 begonnen is, verder voortzetten. Gedreven, aanspreekbaar en het verschil maken.

Wat wil ik bereiken.

Namens Beter Voor Dordt ben ik werkzaam als commissielid in de commissie “Bestuur en Middelen”. Daarnaast ben ik lid van het fractiebestuur.

Ik ben in de politiek gegaan omdat ik als Dordtenaar graag mijn stad verder wil helpen opbouwen, zodat Dordrecht (nog) meer te bieden heeft. Dordrecht moet een stad zijn en blijven waarin het prettig wonen, werken en verblijven is, kortom een politieke partij voor iedereen.

Herman
van der Graaf

fractieassistent

E-mail

Meer ...

Naam: Herman van der Graaf

Raadslid sinds: n.v.t

Over mijzelf.

Ik ben Herman van der Graaf, in 1985 geboren op een Dordts binnenvaartschip, te Rotterdam. Na 6 jaar lang met mijn ouders door Europa gevaren te hebben, in Dordrecht neergestreken. Sinds 2007 woon ik in een leuk jaren-30 huisje in Oud-Krispijn.

In het dagelijks leven ben ik als nautisch verkeersleider verantwoordelijk voor een vlotte en veilige afwikkeling van de scheepvaart in de omgeving van Dordrecht. Jaarlijks passeren er zo’n 150.000 schepen langs ons eiland.

Wanneer ik niet hoef te werken vaar ik regelmatig door Dordrecht om heerlijk uit te waaien op het water en mijn interesse in de Dordtse geschiedenis en allerlei wetenswaardigheden te delen met toeristen en andere geïnteresseerden.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt.

Bij Beter Voor Dordt draait het puur en alleen om de Dordtenaren. Er is geen politieke richting aan te verbinden zoals die bij landelijke partijen is. Bij Beter Voor Dordt worden alle beslissingen genomen met het belang van de Dordtenaar voorop, er is geen sprake van een dubbele agenda of sturend landelijke beleid. Lijntjes zo kort mogelijk houden en met passie voor Dordrecht en niets anders, dat is Beter Voor Dordt en daarom voel ik mij hier thuis!

Wat wil ik bereiken.

Bij Beter Voor Dordt ben ik als fractie-assistent samen met Lars verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het notuleren tijdens de fractievergaderingen, het bijhouden van de website en het verrichten van allerlei hand-en-spandiensten. Ik vind het uitdagend om mijzelf nuttig te maken voor de partij en mijn horizon binnen de lokale politiek te verbreden.

Als betrokken Dordtenaar gaan veel zaken mij persoonlijk aan. Het geeft mij dan ook energie om actief mee te kunnen praten over verschillende standpunten. Ik hoop dan ook dat ik dit in de toekomst kan doen als raadslid voor Beter Voor Dordt.

Lars
Sandbergen

fractieassistent

E-mail

Meer ...

Lars Sandbergen

In memoriam

Jens
van der Vorm

overleden 9 oktober 2010

 

Ad
van Wensen

overleden 27 april 2014